Sekapur Sireh

Assalamualaikum,

`A Journey of The Heart‘- Sebuah laman blog yang telah saya wujudkan bagi merakam dan mengimbau kembali kenangan semasa mengerjakan haji bersama suami pada tahun 2001.

Selain itu, ini adalah landasan permulaan bagi saya untuk terus berdakwah dan berkongsi informasi serta kefahaman yang berfaedah bersama rakan-rakan diluar sana. Disamping pengalaman sendiri, saya juga banyak membaca untuk menambahkan pengetahuan.

Semoga penulisan saya ini dapat membantu rakan-rakan yang tercari-cari untuk mendapatkan informasi. Segala kekurangan didalam penulis ini, saya pohon maaf

Di sekitar Masjid Nabawi - Haji 2001

Di sekitar Masjid Nabawi – Haji 2001

Kecintaan serta kerinduan saya terhadap  Mekah dan Madinah begitu mendalam. Setiap tahun apabila datangnya musim haji, saya sering teringatkan kenangan sewaktu berada disana. Catatan rentetan perjalanan haji masih tersimpan baik. Untuk itu saya abadikan kenangan tersebut untuk perkongsian bersama.

Bagi mengubat kerinduan untuk berada di Masjid Nabawi dan Masjidil Haram,  sekali lagi pada tahun 2004 saya menjejakkan kaki ke sana.

Begitu juga pada tahun 2010, dengan ditemani anak kesayangan, sekali lagi saya dijemput untuk menjadi tetamunya.  Semoga saya akan dijemput lagi dan lagi…. sebelum dijemput untuk mengadapNya!!

 

Persekitaran Jabal Rahmah – Haji 2001

Bersama ayahanda dan bonda tersayang (Masjid Quba) – Umrah 2004

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: